FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Onderzoek Veronica Inside: ‘Derksen heeft gelijk over Wilfred Genee’

De Volkskrant heeft onderzoek gedaan naar het programma Veronica Inside. Johan Derksen is de gebeten hond in het programma, maar hij verwijt Wilfred Genee de nodige voorzetjes voor zijn uitspraken te geven. De analist blijkt hierover gelijk te hebben.

Het bovengenoemde medium bericht: “Doordat Derksen onmiskenbaar de toon zet, belandt hij vaak in de schijnwerpers van critici en journalisten. Nadat Derksen in 2018 aan tafel zonder noemenswaardig tegengas homo’s beschimpt, lanceren critici de hashtag #SorryJohan, om hun ervaringen als homo te delen. Ook in juni tijdens de ophef over de Akwasi-grap, lag de focus vooral op Derksen. Zo pakte deze krant destijds uit met een profiel over de analist, waarin hij een rouwdouwer werd genoemd ‘die de tijdgeest niet aanvoelt’.”

Echter: “Daarmee gaat men volgens Derksen voorbij aan de rol van presentator Genee, die zou ‘dingen opruien en ons uitspraken ontlokken’.” En dat blijkt dus ook uit het onderzoek: “Bij meer dan de helft van de grappen wordt het onderwerp overduidelijk door Genee aan zijn tafelgenoten gevoerd. Dat kan de presentator doen door zelf het onderwerp aan te snijden of een kijkersvraag voor te lezen. Op die manier geeft Genee de voorzet voor een stevige uitspraak. Zo oppert Genee: ‘Wil je het vandaag nog hebben over Sylvana, of zeg je, niet doen?’ Hij ontlokt Derksen daarmee de uitspraken dat Simons ‘ziekelijk’ is en ‘onzin uitbraakt’.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *