‘Feyenoord maakt ongekende blunder met Steven Berghuis’

Vorig jaar heeft Feyenoord met Steven Berghuis de afspraak gemaakt dat hij een jaar later voor een spotprijs zou kunnen vertrekken. Waarom zijn de Rotterdammers hier toch mee akkoord gegaan? De meningen zijn in ieder geval duidelijk.

Journalist Martijn Krabbendam van Voetbal International zegt: “Voor Feyenoord blijft het wel een hard gelag, als je beste speler op te halen is met een clausuletje in zijn contract. Om even terug te gaan naar de situatie vorig jaar: PSV en Mark van Bommel wilden hem heel graag hebben…”

Hij gaat verder: “Het zag er ook naar uit dat het zou gaan gebeuren, hij had goede gesprekken gevoerd met Van Bommel. Dan kom je terug bij Feyenoord en hangt er toch zo’n druk rond die club, ook van supporters, dat je denkt: als ik die stap maak, dan weet ik het zo net nog niet.”

In De Kuip schakelde men snel: “Feyenoord wilde hem zo graag houden dat ze hem, ondanks een doorlopend contract, de bestbetaalde speler maakten met bijna een Ajax-salaris. Én er ook nog een clausule bij deden, waarover je je nu afvraagt: waarom was dat in godsnaam nodig? Je had ook kunnen zeggen: je hebt een contract, daar houden we je aan en je gaat maar een jaar later weg. Maar ze hebben weer een mijter opgezet en alles uitgedeeld wat ze uit konden delen…”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *