FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

KNVB verbiedt ‘seksbedrijf’ hoofdsponsor te worden van FC Emmen

Het bedrijf easytoys zal niet de nieuwe hoofdsponsor gaan worden van FC Emmen. De KNVB heeft hier namelijk een stokje voor gestoken omdat het in strijd zou zijn met de goede zeden. Ze lopen hierdoor 500.000 euro mis aan inkomsten.

De sponsordeal is veelbesproken de laatste dagen. EasyToys is een winkel die gespecialiseerd is in accessoires voor in het nachtkastje. De KNVB is hier niet enthousiast over en heeft een streep gezet door de sponsordeal met FC Emmen. Het betrof een deal voor meerdere jaren en er zou elk jaar ruim een half miljoen euro worden overgemaakt richting de club uit Drenthe. Dit bedrag zou daarnaast per seizoen nog op gaan lopen.
Een commissie van de KNVB heeft naar de zaak gekeken. Daarbij werd voornamelijk aandacht besteed aan artikel 3 van het sponsorreglement. Dat luidt als volgt: ‘De uit hoofde van sponsoring door de club te leveren of de ontvangen tegenprestatie mag niet in strijd zijn met enige wet, de openbare orde of de goede zeden of met de Nederlandse Reclame Code, dan wel met de goede smaak of het fatsoen en evenmin met de statuten en reglementen van de KNVB of met besluiten van het bestuur betaald voetbal.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *