DEFINITIEF: Crysencio Summerville tekent bij Leeds United

Crysencio Summerville zet zijn carriere voort bij Leeds United. Dit heeft die club vandaag bekendgemaakt. Hij komt over van Feyenoord waar hij geen akkoord kon bereiken over een nieuw contract.

Leeds wil de transfersom niet bekendmaken, maar laat op de eigen website wel weten dat Summerville voor drie jaar getekend heeft op Elland Road. De Engelsen verwachten veel van de 18-jarige aanvaller: er wordt aangestipt dat hij diverse jeugdinterlands voor Nederland heeft gespeeld.

Feyenoord laat in een statement op de eigen kanalen weten dat een vertrek voor beide partijen de beste oplossing was. De Rotterdammers probeerden naar eigen zeggen lang tot een akkoord te komen met Summerville, maar dat lukte niet. Daardoor kon hij over een jaar transfervrij vertrekken uit De Kuip, maar nu houdt Feyenoord nog wat geld over aan de speler.

De jonge vleugelaanvaller verlaat Feyenoord zonder een officiële wedstrijd voor de club te hebben gespeeld. Vorig seizoen kwam Summerville in 21 competitiewedstrijden in actie voor ADO Den Haag en daarvoor werd het 18-jarige talent ook nog aan FC Dordrecht verhuurd. In die jaren liet hij zich zien, waardoor hij nu een vervolgstap kan maken naar Engeland. Onder meer FC Utrecht, dat ook geïnteresseerd zou zijn, vist achter het net.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *