FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord komt in actie na uithaal van Minister-president Mark Rutte’

Afgelopen week ging Feyenoord flink de mist in wat betreft de coronamaatregelen in het stadion. Minister-president Mark Rutte liet zich zelfs hard uit over de ontstane situatie. “Gewoon je bek houden als je er zit, naar die wedstrijd kijken en niet schreeuwen. Dat is te doen.”

De traditionele topclub heeft geluisterd en gaat bij de volgende thuiswedstrijd meer security en stewards inzetten om sneller in te kunnen grijpen bij wangedrag. Bij de wedstrijd tegen de Tukkers (1-1) werd Feyenoord al bijgestaan door 400 suppoosten. Woordvoerder Raymond Salomon reageert in De Telegraaf: “Dat is een ongekende inzet van mensen. Het zijn aantallen die de club normaal gesproken alleen inzet bij wedstrijden waarbij het stadion tot werkelijk de allerlaatste stoel is uitverkocht.”

Hij reageert op de woorden van de minister-president: “Feyenoord snapt de frustratie bij premier Rutte over de oplopende cijfers. Die delen alle voetbalclubs, want ook wij worden echt keihard getroffen door de pandemie.”

Salomon voegt daar wel aan toe: “Ook de supporters hebben het beste voor met de club en willen corona bestrijden. Maar er is meerdere momenten kortstondig gezongen, gejuicht en sprake geweest van gefluit of boegeroep. Ook werd niet door alle bezoekers consequent de anderhalve meter afstand in acht genomen, ondanks dringende verzoeken daartoe. Om die reden zullen we komende wedstrijd nog weer extra teams inzetten, bovenop genoemde reeds massale inzet. Deze teams zullen nog meer gaan toezien op goede naleving van de anderhalvemeterregel, specifiek op vakken waar het afgelopen zondag niet goed ging.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *