FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Robin van Persie overwoog rentree te gaan maken’

In het voorjaar van 2019 overwoog Robin van Persie om uit zijn voetbalpensioen te treden. Het begon te kriebelen bij de topscorer aller tijden van Oranje na de afscheidswedstrijd van Vincent Kompany.

“Een paar maanden na mijn afscheid bij Feyenoord speelde ik in Manchester het afscheidsduel van Vincent Kompany. Daar speelde ik met Paul Scholes, Ryan Giggs, Michael Carrick, en dat ging echt zo lekker. Álles op het juiste beentje, die gasten voelden het heerlijk aan. Ik deed de hele wedstrijd mee en maakte een lekkere goal”, vertelt Van Persie bij Tiki Taka Touzani.

De volgende dag kreeg de voormalig aanvaller van Feyenoord, Arsenal, Manchester United en Fenerbahçe een belletje van de Belg. “Vincent zei dat hij vond dat ik goed speelde, en ik had er zelf ook wel een goed gevoel bij. Ik had overal kramp gekregen, maar het voelde wel echt heel goed. Toen heeft een rentree maken wel even een paar uur in mijn hoofd gezeten.”

Zover kwam het uiteindelijk niet. “Ik heb het thuis besproken met mijn vrouw Bouchra en die vond dat ik het niet meer moest willen. Maar ze liet me natuurlijk vrij in mijn keuze. De dag daarna, dus de tweede dag na de wedstrijd, voelde het allemaal niet meer zo fijn in mijn lichaam toen ik wakker werd. Toen heb ik ook besloten het niet te doen”, lacht Van Persie, die momenteel spitsentrainer is bij Feyenoord.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *