Steven Berghuis: ‘Oranje was reden om niet zomaar naar buitenland te gaan’

Steven Berghuis maakte deze transferperiode geen transfer omdat hij in beeld wil blijven bij het Nederlands elftal. Hij wil belangrijk zijn voor de Rotterdammers zodat hij bij het EK van 2021 kan zijn.

Berghuis droomt van het spelen van eindtoernooien en het EK is daarvoor de eerste mogelijkheid. “Als topsporter, atleet wil ik graag het EK en daarna het WK bereiken”, zegt hij tegen De Telegraaf. “Het was ook de reden om niet zomaar een stap naar het buitenland te maken, naar een club waarvan ik niet weet waar ik terecht zou komen. Bij Feyenoord weet ik dat ik dit seizoen – met de Europa League erbij – vijftig wedstrijden ga spelen en bij het Nederlands elftal in beeld zal blijven.”

Tegen Mexico maakte de aanvoerder van de Stadionclub een goede indruk. Een basisplaats lonkt voor Berghuis, die er echter nog nooit in slaagde om te scoren voor Oranje. In zeventien interlands staat de teller op nul, terwijl hij in de Eredivisie al 58 keer doel trof namens Feyenoord in 112 wedstrijden. “Het is het doel dat ik mezelf heb gesteld: een doelpunt maken in Oranje”

“Het is niet zo dat ik er elke dag heel erg mee bezig ben, want ik probeer het net zo te benaderen als bij mijn club”, gaat de linkspoot uit Apeldoorn verder. “In de zeventien interlands tot nu toe heb ik nog niet heel veel kansen gehad. De assists zijn overigens – vooral in het begin – wel redelijk. Ik moet in mezelf blijven geloven dat ik het op dit niveau kan laten zien. Het zijn wel cijfers die niet goed genoeg zijn. Dat lijkt me duidelijk. In Oranje moet je leveren en daar ben ik niet tevreden over.”Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!