Van Basten haalt uit: ‘Lullig, maar die mag niet in De Kuip spelen’

Analist Marco van Basten had zondag een harde analyse over Feyenoord. Hij vindt namelijk dat ze op alle fronten tekort schieten. Tegen Sparta kwamen ze dit weekend niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

“Het viel tegen. Ik vond Feyenoord rommelig, totaal niet wakker”, begint Van Basten. “Ze hebben gewoon niet zoveel kwaliteit, zowel aan de bal als in kleine ruimtes. Als je daarna Ajax of PSV ziet, zit er een groot verschil in. Ik vind het leuk als het goed gaat bij Feyenoord, maar in de tweede helft werd het alleen maar slechter.”

Van Basten zegt niet onder de indruk te zijn van Mark Diemers, João Teixeira, Jens Toornstra en Bart Nieuwkoop. “De keeper (Justin Bijlow, red.) is goed, het centrale duo (Marcos Senesi en Uros Spajic, red.) ook. Haps speelde de eerste helft goed, maar was de tweede helft ook om te huilen. Er blijft te weinig over.”

“Bozeník heeft ook het niveau niet, vind ik”, vervolgt hij. “Die mag niet in De Kuip spelen. Het klinkt een beetje lullig, want die jongen is van goede wil. Maar hij is technisch gewoon te min.” Tot slot kan ook de Feyenoord-jeugd Van Basten niet bekoren. “Orkun Kökcü heeft wel een aantal keer laten zien dat hij goed kan voetballen, maar de jonge jongens komen niet door bij Feyenoord.”

“Als ze kwaliteit hebben, laten ze ze ook bij Feyenoord spelen. Dick zet ze niet eens op de bank, dat is ook een teken. Terwijl Feyenoord een grotere vijver heeft om uit te vissen voor de jeugdopleiding dan Ajax. Honderd procent. In Zuid-Holland wonen veel meer mensen dan in Noord-Holland”, besluit San Marco.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *