‘Feyenoord speelt vanavond voor 10.000 man bij Zagreb’

Feyenoord speelt vanavond in de Europa League tegen Dinamo Zagreb en zal dat doen voor 10.000 toeschouwers in het stadion. Trainer Dick Advocaat vindt dit maar een vreemde situatie.

“Ik vind het een gekke constructie van de UEFA in Europa”, sprak de coach woensdag tijdens zijn perspraatje volgens RTV Rijnmond. “Dat er hier wel publiek aanwezig mag zijn, en bij ons niet. Ik heb liever publiek, maar dan aan twee kanten. Voor ons is deze situatie heel negatief, maar dat zal nog wel even duren.” Dinamo Zagreb is een pittige opponent, die bovenaan staat in Kroatië. “Ik ben goed geïnformeerd door Zeljko Petrovic, die hier jaren geleden speelde. Na de loting zei iedereen al dat dit in potentie de beste ploeg is. Morgenavond zullen we zien of dat klopt. Het wordt een moeilijke pot, we weten wat we kunnen verwachten. Ik vind het als trainer interessant om te zien hoe ver wij zijn.”

Advocaat vindt het jammer dat Leroy Fer vanwege een hamstringblessure niet inzetbaar is. Hij viel uit tegen Sparta. “Leroy is een hele bepalende speler voor het elftal. Een groot gemis, het gaat vrij lang duren voor hij er weer bij is.” De kans is groot dat Lutsharel Geertruida zijn plaats op het middenveld gaat overnemen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *