‘Bryan Linssen heeft last van Kuipvrees’

In het verleden zijn er tal van voorbeelden van spelers van Feyenoord die last hadden van de druk. Analist Wim Kieft denkt dat dit ook geld voor aanvaller Bryan Linssen.

In De Telegraaf schrijft de voetbalanalist: “Bij Bryan Linssen van Feyenoord zie je voor de zoveelste keer dat de stap van de subtop naar een grote club, die trouwens subtopvoetbal speelt, niet eenvoudig is. Bij Vitesse mocht hij gerust zeven of acht duels niet scoren, maar bij Feyenoord wordt dat niet geaccepteerd.”

Kieft legt uit: “Je ziet aan de manier waarop hij met de levensgrote kansen omspringt dat hij bezwijkt onder de druk en het verwachtingspatroon bij zo’n grote club als Feyenoord. Afgelopen wedstrijd had hij er twee of drie moeten maken, maar de twijfel is erin geslopen. Komt hij in scoringspositie, dan gaat het in zijn hoofd van ’deze moet ik niet missen’ of ’deze moet raak zijn’. Het mogen is moeten geworden.”

“Linssen heeft daar problemen mee. Hij heeft Kuipvrees, terwijl het Legioen thuiszit”, aldus Kieft.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *