‘Feyenoord praat op de achtergrond met investeerders’

Feyenoord overweegt om in zee te gaan met investeerders die de club gedeeltelijk of helemaal willen overnemen. Dit weet VI-watcher Martijn Krabbendam te melden.

“Als je in januari die topwedstrijden ook nog zonder publiek moet gaan spelen, gaat het een zware wissel trekken. Ook op de financiën”, aldus Krabbendam. “Feyenoord is niet voor niets al tijden bezig om te kijken op welke manier ze meer inkomsten kunnen krijgen.”

Krabbendam gaat verder: “Het snelste blijft natuurlijk spelers halen, opleiden en weer verkopen. Je moet dan alleen wel mazzel hebben dat je de juiste spelers haalt en opleidt die wat waard zijn. Dat is de laatste tijd wat minder geweest bij Feyenoord, dus rest de club niets anders dan een deel of alle aandelen te verkopen aan investeerders. Vorig jaar zijn die Amerikanen geweest, dat is niet doorgegaan. Nu spelen op de achtergrond die gesprekken weer met potentiële investeerders. Die kopen dan de Vrienden van Feyenoord helemaal uit of kopen een deel van die aandelen, zodat de VvF misschien nog met één commissaris blijft zitten.”

Volgens de clubwatcher is het voor Feyenoord nog de enige manier om de aansluiting bij Ajax en PSV te vinden. “Je moet als club denken is dit het of wil je nog een poging wagen om op een of andere manier de aansluiting te vinden. Dat kan alleen maar met geld”, zo geeft hij aan. “Ik heb afgelopen zomer ook met Arnesen hierover gesproken. Hij zegt dat ook. Dat kan op deze manier binnen komen of spelers kopen en weer verkopen. Maar die bron staat op dit moment een beetje droog.”

Meerdere partijen hebben interesse getoond. “Op de achtergrond zijn die gesprekken gevoerd. Ik weet helemaal niet in welk stadium die gesprekken zich bevinden”, zegt hij daarover. “Het zijn buitenlandse partijen, maar ik dacht ook een binnenlandse partij met interesse. Het gaat om een kapitaalinjectie, zeker geen overname, waarin ze een deel van de aandelen kopen en Feyenoord met dat geld iets kan gaan doen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *