‘Steven Berghuis uit de basis gespeeld bij Oranje door Calvin Stengs’

Vanavond speelt Oranje in de Nations League tegen Polen. En de kans is groot dat bondscoach Frank de Boer gaat kiezen voor Calvin Stengs op de vleugel in plaats van Steven Berghuis.

Een klein beetje pikant is dat wel, want de AZ’er is de schoonzoon van de keuzeheer. Ruud Gullit schreef onlangs echter in zijn column in De Telegraaf: “Terecht is vaak gesteld dat de keus van Hakim Ziyech voor Marokko een aderlating is voor het Nederlands elftal. Oranje is een grote speler misgelopen. Een lichtpunt is dat er zo iemand als Ziyech zit aan te komen: Frank de Boers eigen schoonzoon Calvin Stengs.”

De voormalige AC Milan-spits vervolgde: “Hij heeft tijd, ervaring en veel wedstrijden op het allerhoogste clubniveau en bij het Nederlands elftal nodig om naar het niveau van Ziyech toe te groeien. Maar in alles zie je dat hij de potentie heeft om naast internationals als Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum en Memphis Depay een belangrijke rol in de toekomst van Oranje te gaan spelen.”

Verwachte opstelling Oranje: Krul; Dumfries, De Vrij, Blind, Van Aanholt; Frenkie de Jong, Klaassen, Wijnaldum; Stengs, Memphis en Malen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *