Feyenoord getipt: ‘Gewoon een goede spits’

Clubicoon Willem van Hanegem denkt dat Naoufel Bannis kan uitgroeien tot de spits van Feyenoord. Hij tekende onlangs bij tot medio 2023.

“Waarom was hij anders twee jaar geleden een van de meest talentvolle spitsen van ons land?”, vraagt Van Hanegem aan RTV Rijnmond. “Hij scoorde aan de lopende band. Ik vind het gewoon een goede spits. En dan kunnen ze wel zeggen dat hij aan krachttraining moet doen en dat-ie twee meter hoog en breed moet zijn… Dat slaat helemaal nergens op.”

Van Hanegem vervolgt: “Kijk naar de beste spelers van de wereld. Die zijn allemaal klein, snel en leuk om te zien. Natuurlijk heb je uitzonderingen als Zlatan. Er is heus wel een toekomst voor Bannis. Maar je moet hem wel de gelegenheid en het vertrouwen geven. Dat schortte er nog wel eens aan bij dit soort jongens van Feyenoord. Nu, maar ook de jaren er voor.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *