FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord twijfelt over inlossen belofte aan Dirk Kuyt’

Normaal gesproken stopt Dick Advocaat aan het einde van het seizoen met zijn werk bij Feyenoord. Technisch directeur Frank Arnesen twijfelt nu over het inlossen van een belofte aan Dirk Kuyt.

Journalist Sjoerd Mossou begrijpt sowieso niet waarom Feyenoord deze toezegging heeft gedaan. In de AD Voetbalpodcast vertelt de journalist: “Die belofte aan Kuyt, dat is toch echt heel raar. In het leven kun je nooit langer dan een jaar vooruit kijken en in het voetbal al helemaal niet. Waarom zou je dan met een soort langetermijnblik gaan bepalen dat Dirk Kuyt de hoofdtrainer wordt?”

Volgens clubwatcher Mikos Gouka zoekt Feyenoord naar boegbeelden. “Die iconen willen ze echt aan de club blijven binden. Ze willen zorgen dat die erbij blijven en dat er geen ruzie ontstaat. In die context is het iets begrijpelijker dat ze bij Dirk Kuyt hebben gedacht: ‘Die heeft ons kampioen gemaakt, dus wat zou hij in de toekomst willen doen?’ Op een gegeven moment zei Dirk dat hij het hoofdtrainerschap wel interessant vond. Toen heeft iemand hem beloofd dat hij hoofdtrainer in Rotterdam zou worden. Dat is ook gewoon geaccepteerd.”

Een tussenoplossing ontbrak. En dus staat Feyenoord nu voor het blok, weet Gouka. “Het is eigenlijk absurd, maar het is gedaan en ze zijn er ook heel open in. Arnesen zegt letterlijk: ‘Het is voor mijn tijd gebeurd, maar ik conformeer me er wel aan.’ Hij kan ook bijna niet anders; als je een belofte doet, moet je die nakomen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *