‘Dick Advocaat blijft mogelijk nog een extra jaar bij Feyenoord’

Het leek er een lange tijd op dat Dick Advocaat bezig is aan zijn laatste seizoen bij Feyenoord maar de 73-jarige trainer heeft de deur nu weer op een kier gezet. Dit weet de Telegraaf te melden.

Desgevraagd gaf Advocaat aan dat hij alleen had gezegd dat Feyenoord zijn laatste club was. “Echt, zo heb ik het gezegd, mijn laatste club. Ik heb niet gezegd mijn laatste jaar”, benadrukte de ervaren coach tegenover het medium. Dat hij die woorden specifiek wilde herhalen, is enigszins opvallend: zit een langer verblijf dan toch in het verschiet?

Advocaat nam het stokje ruim een jaar geleden over van Jaap Stam en is met Feyenoord in de Eredivisie nog altijd ongeslagen. Alleen in de Europa League werd er tot dusver verloren en in de KNVB Beker werd vorig jaar de bekerfinale gehaald – die uiteindelijk nooit gespeeld werd. Momenteel staan de Rotterdammers op de vierde plaats met 22 punten, vijf punten achter koploper Ajax.

Volgens De Telegraaf is technisch directeur Frank Arnesen wel langer bezig om potentiële opvolgers van Advocaat op een rijtje te zetten. Dirk Kuyt was de gedroomde kandidaat en hem werd het hoofdtrainerschap van Feyenoord reeds beloofd. ‘Maar hij lijkt meer geduld te moeten hebben voor de start van zijn trainerscarrière als hij die in De Kuip wil laten beginnen’, schrijft de ochtendkrant. Arnesen zou het namelijk niet direct in hem zien zitten.

In de komende tijd komt er ongetwijfeld meer duidelijkheid over de toekomst van Feyenoords’ trainer. Cor Pot en Zeljko Petrovic hebben net als Advocaat komend jaar een aflopende verbintenis, terwijl die van John de Wolf wel langer doorloopt. Vooral eerstgenoemden zijn verbonden aan een mogelijk langer verblijf van Advocaat.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *