FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Mark Rutte en Hugo de Jonge maken grote voetbalblunder’

Journalist Valentijn Driessen is kritisch op het coronabeleid voor voetbalclubs en doet een oproep aan minister-president Mark Rutte en zijn collega Hugo de Jonge. In zijn column in De Telegraaf schrijft hij:

“Winkelstraten puilen uit met koopjesjagers waarbij de anderhalve meter afstand massaal wordt genegeerd. De wegen raken langzamerhand overvol en de filemelders op de radio draaien pre-coronadiensten. Kerken zitten vol, maar Youp van ’t Hek mag slechts dertig mensen toelaten in Koninklijk Theater Carré voor een oudejaarsconference.”

Maar… “Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid Welzijn en Sport loopt weg als dit meten met twee maten aan hem wordt voorgelegd en minister-president Mark Rutte maakt zich er ginnegappend van af zoals hij vaker doet als het heet onder z’n voeten wordt.”

Driessen weet: “Onder het mom van inperking van alle bewegingen en reizen van burgers houdt het kabinet intussen de deuren bij de horeca en voetbalstadions dicht en blijft het volwassenen verboden om voor hun plezier georganiseerd te voetballen in de buitenlucht. Toch een onhoudbaar standpunt, zeker als handhaving in andere gevallen ontbreekt. Zoals het ook onbegrijpelijk is dat tal van jeugdvoetballertjes de hele week met elkaar in de klas op school zitten, maar zaterdag niet buiten tegen elkaar mogen voetballen. Alle tegenstrijdigheden zorgen in de voetballerij begrijpelijkerwijs voor frustratie.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *