‘Dick Advocaat bezig aan laatste maanden bij Feyenoord’

Feyenoord en Dick Advocaat lijken na dit seizoen afscheid van elkaar te gaan nemen. Volgens Voetbal International wil de technisch directeur Frank Arnesen een andere koers gaan varen.

Advocaat, die al meer dan een jaar ongeslagen is in de Eredivisie, kondigde al aan dat Feyenoord zijn laatste club is, maar niet wanneer hij stopt. Zijn contract loopt na dit seizoen af en hij hoorde nog niets van Arnesen. VI concludeert dat er sprake is van een spanningsveld in Rotterdam-Zuid. Enige vorm van communicatie tussen de technische staf en de directie ontbreekt.

“Ik ken Dick al 25 jaar. Binnenkort gaan we zitten, dat zal in de winterstop zijn en dan zullen we tot een besluit komen dat voor Feyenoord het beste is”, reageert Arnesen tegenover VI. Volgens het weekblad leeft bij Advocaat en zijn assistenten het gevoel dat het eerste elftal bewust met rust wordt gelaten tot volgend jaar. Dan lopen meerdere spelers uit hun contract en zal Feyenoord ook één of twee spelers moeten verkopen om zwarte cijfers te schrijven. Dat wordt als het moment gezien om door te pakken, maar de Kleine Generaal lijkt daar niet bij betrokken te worden.

“Het is bijna sneu voor Dick”, zegt een ingewijde. “Hij presteert fantastisch, maar krijgt meer respect van de buitenwacht dan intern het geval is. Want wat heeft Arnesen nou voor hem gedaan? Niks.” VI weet dat niet Advocaat, maar Dirk Kuyt wordt betrokken bij de plannen voor volgend jaar en aanschuift bij de scoutingsvergaderingen. De oud-spits heeft de belofte op zak ooit hoofdtrainer te worden van Feyenoord.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *