FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

OFFICIEEL: Dick Advocaat bezig aan laatste maanden bij Feyenoord

Dick Advocaat heeft vandaag bekendgemaakt dat hij aan het einde van het seizoen stopt als trainer van Feyenoord. Hij zet dan ook direct een punt achter zijn trainerscarriere.

Tijdens de persconferentie van woensdagmiddag ging Advocaat dieper in op dat besluit. “De bedoeling was om het een half jaar te doen. Dat ging vrij goed. Toen kreeg ik een verzoek van Feyenoord om nog een jaar door te gaan. Nou, dat heb ik gedaan, met heel veel plezier tot nu toe. Dat wil ik graag op deze manier afsluiten. Wanneer ik besloten heb om te stoppen? Daar liep ik al een tijdje mee. Het ging mij meer om het moment waarop ik het zou zeggen”, aldus de 73-jarige Hagenaar, in reactie op een vraag van Hans Kraay junior. “Er kwam een beetje meer reuring in de kranten.”

Advocaat doelde hiermee op de publicatie van Voetbal International: hierin kwam naar voren dat technisch directeur Frank Arnesen een route voor de toekomst had uitgestippeld waarin geen plek was voor Advocaat. “Toen dacht ik dat dit het moment was om het gewoon te vertellen. Dan wordt het weer wat rustiger.” “Hij heeft gevraagd hoe ik erover dacht. Ik zei: ik stop ermee. Wanneer? Een goede maand geleden zeker wel.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *