FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Toptalenten van Feyenoord dreigen over te stappen naar concurrentie’

Telegraaf-journalist Valentijn Driessen is kritisch op de werkwijze van de technisch directeur van Feyenoord Frank Arnesen. Hij zou zich namelijk op glad ijs bewegen.

“Feyenoord wil jonge spelers ontwikkelen om ze daarna voor veel geld van de hand te doen”, aldus Driessen, die benadrukt dat de doorstroming vanuit de jeugdopleiding naar het eerste elftal belangrijk wordt. “Arnesen voert daarover de regie, maar inmiddels vragen ze zich binnen Feyenoord af of hij het dna van de club niet verloochent met een vreemdelingenlegioen aan theoretische trainers zonder enige voetbalachtergrond en zelfbenoemde performance and innovation managers.”

“Mensen als Melvin Boel, Koen Stam, Rick Cost en Rini Coolen krijgen van Arnesen alle ruimte om met Feyenoords grootste talenten vanaf vijftien jaar aan de slag te gaan, terwijl voormalig topvoetballers als Gaston Taument, Arnold Scholten, John de Wolf, Brian Pinas en soms zelfs Robin van Persie aan de zijlijn staan. In plaats van koppels te vormen en zo het beste uit twee werelden bijeen te brengen”, merkt Driessen op. “Het leidt tot scheve gezichten bij die talenten, omdat de jongste jeugd wel met topvoetballers op het veld staat. Intussen dreigt een aantal toptalenten over te stappen naar Ajax, AZ, Sparta of PSV omdat ze hun trainers niet serieus nemen zonder hun bagage als voetballer en zo eigenwijs zijn dat ze niet open staan voor advies.”

“En dat alles staat los van de ongebreidelde profileringsdrang op het trainingsveld en in interviews van deze theoretici, die het soms belangrijker vinden om zich buiten Feyenoord met gelijkgestemde vriendjes via trainerssites nog bezig te houden met allerlei betaalde webinars en inspiratiesessies”, vervolgt Driessen. “Voor hen is Feyenoord een statusvehikel om zichzelf op te werken, terwijl het ontwikkelen van Feyenoords voetbaltalenten prioriteit moet zijn.” Driessen noemt het een ‘gevaarlijke tendens’ die binnen de club kan leiden tot een ‘tweedeling tussen de profs met bewezen opleidingskwaliteiten en een leger passanten’. “Arnesen moet beducht zijn voor die ontwikkeling, wil zijn verjongingsbeleid vruchten afwerpen. Zoals hij net zo goed alle schijn moet vermijden dat hij zijn zoon Sebastian Arnesen als spelersmakelaar bepaalde privileges gunt.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *