Steven Berghuis krijgt ervan langs: ‘Een gemiddelde voetballer’

Feyenoord verloor gisteren in de Europa League met 0-2 van Dinamo Zagreb. Steven Berghuis was één van de spelers die werd aangepakt door de Nederlandse kranten.

De sterspeler van de Rotterdammers slaagde er immers niet in zijn ploeg op sleeptouw te nemen. De Telegraaf schrijft: “Aanvoerder Steven Berghuis straalde negentig minuten lang vooral moedeloosheid uit tegen de Kroaten.”

Ook de Volkskrant is kritisch op de linkspoot. “Berghuis wil wel, maar hij deelt mee in de Rotterdamse malaise. Het is niet dat hij zich verstopt. Steven Berghuis blijft de bal vragen aan de rechterkant, in de middencirkel, soms zelfs op links. Maar de magie lijkt even verstopt geraakt in het linkerbeen.”

“En dan is de aanvoerder van Feyenoord maar een gemiddelde voetballer in plaats van een begiftigde voortrekker met een superieure trap. Soms wordt hij zelfs een gevaar voor de eigen ploeg als hij ineens met twee benen inglijdt op een tegenstander met het risico op een rode kaart. De schouders gaan hangen, het hoofd zakt naar beneden en niemand die hem uit de put trekt, want alleen coach Dick Advocaat buldert wat langs de kant”, zo klinkt het.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *