‘Steven Berghuis laat Feyenoord in de steek’

Feyenoord ging midweeks kansloos ten onder in de Europa League tegen Dinamo Zagreb. En Steven Berghuis maakte in dit duel een moedeloze indruk. Dat zag ook clubwatcher Mikos Gouka.

De journalist krijgt het idee dat spelers hem inmiddels geforceerd zoeken en aanspelen, alleen maar zodat de linkspoot niet weer boos wordt. Willem van Hanegem kreeg zelfs de indruk dat ‘men bang is voor Berghuis binnen de selectie’. “Berghuis die de bal niet krijgt, de irritatie en de situatie dat spelers zo onder de indruk zijn dat ze er niet over peinzen een andere oplossing te kiezen dan Berghuis aan te spelen. Het voelt soms aan als een wurggreep”, schrijft Gouka.

“Berghuis is met afstand de beste speler van Feyenoord. Hij verwacht van medespelers dat ze hem op het juiste moment vrij kunnen spelen. Maar dit Feyenoord, zeker met al die blessures, loopt gewoon niet over van kwaliteit. Met Berghuis kwam het donderdagavond tegen Dinamo Zagreb overigens niet meer goed. Eerst was er dus de irritatie, later de moedeloosheid en tenslotte gaf de speler het eigenlijk op door vaak sjokkend het veld over te gaan. Wie dat onzin mocht vinden: vergelijk de beelden eens van Berghuis tegen Dinamo Zagreb uit en thuis en CSKA Moskou uit en thuis. Het lijkt qua energie wel een andere speler.”

Berghuis had eigenlijk iets meer de Kuyt-mentaliteit moeten hebben, stelt Gouka. “Maar wie aanvoerder en best betaalde speler in de Kuip is, verplicht zich ongevraagd tot bepaalde dingen. Juist die speler mag als het even niet loopt niet het hoofd laten hangen, juist die speler moet verwijtende blikken zoveel mogelijk weglaten als spelers die uit de subtop komen hem niet op de juiste manier aanspelen. Zoals Dirk Kuyt zich al die jaren presenteerde als teamspeler, dat is helemaal niet de aard van het beestje bij Berghuis. Maar dit Feyenoord zou best een vleugje Kuyt in Berghuis kunnen gebruiken”, aldus de clubwatcher tot slot.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *