‘Toptalenten Feyenoord dreigen over te stappen naar Ajax of PSV’

Een aantal toptalenten van Feyenoord dreigen over te stappen naar de concurrentie. Ze zijn het namelijk niet eens met een aantal ‘theoretische trainers’ die de club heeft aangesteld. Het steekt ze namelijk dat deze geen voetbalachtergrond hebben.

De boosdoener, volgens Driessen: Frank Arnesen. De technisch directeur zet in zijn toekomstplannen alles op de jeugdopleiding en de doorstroming naar het eerste elftal. ‘Maar inmiddels vragen ze zich binnen Feyenoord af of hij het dna van de club niet verloochent met een vreemdelingenlegioen aan theoretische trainers zonder enige voetbalachtergrond en zelfbenoemde performance and innovation managers’, schrijft Driessen.

‘Mensen als Melvin Boel, Koen Stam, Rick Cost en Rini Coolen krijgen van Arnesen alle ruimte om met Feyenoords grootste talenten vanaf 15 jaar aan de slag te gaan, terwijl voormalig topvoetballers als Gaston Taument, Arnold Scholten, John de Wolf, Brian Pinas en soms zelfs Robin van Persie aan de zijlijn staan. In plaats van koppels te vormen en zo het beste uit twee werelden bijeen te brengen.’

Het leidt tot scheve gezichten bij de Feyenoord-talenten, aldus Driessen. ‘Omdat de jongste jeugd wel met topvoetballers op het veld staat. Intussen dreigt een aantal toptalenten over te stappen naar Ajax, AZ, Sparta of PSV omdat ze hun trainers niet serieus nemen zonder hun bagage als voetballer en zo eigenwijs zijn dat ze niet open staan voor advies.’

De columnist van De Telegraaf ziet een ‘ongebreidelijke profileringsdrang’ bij de jeugdtrainers. ‘Voor hen is Feyenoord een statusvehikel om zichzelf op te werken, terwijl het ontwikkelen van Feyenoords voetbaltalenten prioriteit moet zijn. Deze gevaarlijke tendens binnen Feyenoord kan leiden tot een scheuring, een tweedeling tussen de profs met bewezen opleidingskwaliteiten en een leger passanten.’Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!