FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord is een topclub, AZ wil dat zijn maar blijft subtop’

Henk ten Cate snapt dat Arne Slot de stap wil gaan maken naar Feyenoord. Ten Cate had bij NAC Breda Slot als speler onder zijn hoede.

“Hij wordt wel even op een bepaalde manier neergezet, maar op mij is hij altijd overgekomen als een integere jongen”, zegt Ten Cate in De Telegraaf. “Ik snap zijn keuze ook wel. Feyenoord is een van de drie topclubs in Nederland. AZ wil dat ook heel graag zijn, maar blijft toch een subtopclub. Ook al hebben ze een beter elftal en spelen ze beter voetbal, toch blijft Feyenoord de grotere club.”

Tegelijkertijd begrijpt Ten Cate ook het standpunt van de Alkmaarders. “Als je hecht samenwerkt in een team en je komt er op een vervelende manier achter dat iemand iets achterhoudt, dan is dat niet goed voor de samenwerking. Maar of deze beslissing verstandig is geweest, weet ik niet. Ik heb het gevoel dat de emotie een grote rol speelt en voorrang heeft gekregen op de ratio.”

Na het ontslag van Slot verloor AZ thuis met 1-2 van FC Groningen en Fredrik Midtsjö en Bruno Martins Indi liepen tegen een rode kaart aan. Ten Cate denkt dat het vertrek van de geliefde coach een rol speelt. “Ik denk dat die frustraties te maken hebben met wat zich de 24 uur daarvoor had afgespeeld. Het was sportief gezien verstandiger geweest als AZ had gewacht tot de winterstop om een beslissing over de positie van Slot te nemen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *