‘Feyenoord wil na Slot ook Boadu, Wijndal en Stengs overnemen van AZ’

Feyenoord heeft grote plannen voor de toekomst. Waar ze eerder Arne Slot wisten over te nemen van AZ hebben ze ook een oogje op de topspelers van de Alkmaarders.

Veronica Inside-presentator Wilfred Genee onthulde maandagavond in het programma dat er Amerikaanse investeerders staan te trappelen om Feyenoord over te nemen. Bij die deal zou een bedrag van rond de 200 miljoen euro gemoeid zijn. “De Amerikaanse investeerders zeiden tegen Feyenoord: je moet de meest talentvolle trainer van Nederland halen”, aldus Genee. Daarom kwam technisch directeur Frank Arnesen bij Slot uit. “Dat is een van de voorwaarden voor de deal van 200 miljoen euro die ze willen maken.”

Feyenoord is daarnaast van plan een groot deel van de sterkhouders van AZ in te lijven. Bij dat plan is Mino Raiola nauw betrokken. De Nederlandse Italiaan is zaakwaarnemer van Calvin Stengs, Myron Boadu én Owen Wijndal: de spelers die Feyenoord naar Rotterdam wil halen. “Ze zijn echt wat aan het doen. Er zit wat meer achter dan alleen het salaris dat ze Slot geboden hebben.” Slot gaat hoogstwaarschijnlijk jaarlijks een salaris van 750.000 euro verdienen. Dat is drie keer zo veel als hij momenteel bij AZ ontvangt.

Afgelopen zaterdag barstte de bom in het normaal zo rustige Alkmaar. De dag daarvoor kwamen er langzaam geruchten naar buiten dat Slot gesprekken met Feyenoord voerde over een mogelijke overstap. De directie van AZ reageerde onthutst en zette de trainer direct op straat. Als sluitsluk van de dramatische week verloor AZ met 1-2 van FC Groningen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *