FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Ridgeciano Haps keert terug op trainingsveld van Feyenoord

Na ruim een maand afwezig te zijn geweest is Ridgeciano Haps weer teruggkeerd op het trainingsveld van Feyenoord. Wat er aan de hand was is niet duidelijk maar hij komt waarschijnlijk dit kalenderjaar niet meer in actie voor de Rotterdammers.

Haps verdween halverwege november plotseling van de radar en zijn absentie zorgde voor wilde geruchten. Er werd zelfs gemeld dat de linkpoot in de gevangenis zou zitten, al werd dat gerucht door trainer Dick Advocaat snel naar het rijk der fabelen verwezen. “De club heeft al naar buiten gebracht dat het medisch was”, aldus Haps via de officiële kanalen van Feyenoord. “Daar wil ik het graag bij laten. Ik hoop dat jullie dat respecteren. Het belangrijkste is dat ik weer terug ben, dat ik weer kan trainen en me onderdeel van het team voel.”

Feyenoord speelt in 2020 nog wedstrijden tegen Vitesse en sc Heerenveen. Het is niet duidelijk wanneer Advocaat weer een beroep kan doen op zijn linkervleugelverdediger. “Dat is moeilijk te zeggen, ik ben er een lange periode uit geweest. Het is belangrijk dat ik weer ga optrainen. In een zware periode met veel wedstrijden achter elkaar is het belangrijk om een goede voorbereiding te draaien. Daar ga ik nu mee beginnen in een vertrouwde omgeving. Natuurlijk is het leuk dat ik iedereen weer zie en dat de mensen mij weer kunnen zien.”

De afgelopen weken moest Haps zijn ploeggenoten noodgedwongen vanuit huis aan het werk zien. Na de uitschakeling in de Europa League is het voor de verdediger duidelijk waar hij en zijn team zich op moeten richten. “Ik heb alle wedstrijden vanuit huis gevolgd. Het is zwaar om te kijken omdat je zelf het liefst op het veld staat. We hebben nog veel om voor te spelen. We staan vier punten achter op Ajax en willen graag Europees voetbal halen. Dat is onze doelstelling”, besluit Haps.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *