‘Joshua Zirkzee dreigt voor Nigeria te gaan kiezen’

Joshua Zirkzee is een talentvolle spits van Bayern Munchen. Maar bij het Nederlands elftal komt hij er niet aan te pas. De jeugdige aanvaller van Bayern München heeft een Nigeriaanse moeder en Nederlandse vader, dus kan hij voor beide landen uitkomen.

“Je weet niet wat de toekomst brengt, maar voor nu is mijn doel om onderdeel uit te maken van het land waar ik al verschillende jeugdelftallen heb doorlopen”, zo wordt Zirkzee geciteerd door OwnGoalNigeria. “Maar op het hoogste niveau is het wat anders, want Nigeria is ook een optie. Ik zal nooit uitsluiten dat ik voor hen ga spelen.”

Zirkzee (19) heeft in totaal 26 jeugdinterlands achter z’n naam staan. Hij speelt momenteel z’n wedstrijden voor het Jong Oranje van bondscoach Erwin van de Looi. Hij zat nog nooit bij het eerste elftal.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *