‘Feyenoord gaat verhoudingen compleet veranderen’

Ajax sprak ooit de ambitie uit om het ‘Bayern Munchen van Nederland’ te worden maar PSV-directeur Toon Gerbrands ziet dit niet gebeuren. Hij verwacht namelijk dat de top er over een paar jaar heel anders uit gaat zien.

“Het is een beetje flauw misschien om te zeggen, maar als je alle landskampioenschappen in die periode optelt, geloof ik toch dat we het aardig hebben gedaan. Alleen de laatste jaren is het wel lastiger geworden, daar moet ik eerlijk over zijn. Wij vergeten alleen één ding: er kunnen een paar dark horses bij komen op basis van eigenaren”, stelt Gerbrands in de Voetbal International.

“Het speelveld kan binnen een paar jaar over de kop gaan. Wij doen dat niet. PSV heeft uitgesproken dat we de aandelen bij de vereniging willen houden, maar ik sluit niet uit dat de verhoudingen door een overname van Feyenoord of AZ veranderen.”

Gerbrands vreest een ‘financieel gat met Ajax’ dan ook niet. “Nee. Ze nemen ook grote risico’s. Dat is duidelijk. Als één of twee keer de Champions League niet wordt gehaald, moet je vol aan de bak. PSV heeft daar in het verleden, vóór mijn tijd, een keer de tol voor betaald. In de goede jaren werd de salarishuishouding ingericht op de Champions League. Het kopen van de spelers, zoals Bayern dat kan ten opzichte van Borussia Dortmund, zie ik ook anders. De spelers die echt heel goed zijn, gaan echt niet naar Nederland.”Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!