Lucas Pratto: ‘Ik kom hier voor de landstitel en de beker’

Lucas Pratto is deze komende maanden de spits van Feyenoord. En hij is hier gekomen met de nodige ambities. “Ik kom om te spelen en de titel en de beker te winnen”, aldus Pratto. “Dat kan ik niet alleen, maar samen geloof ik er wél in. Ik ben kampioen geworden in Argentinië en Chili. Waarom dan niet in Nederland?”

De spits is voor een half jaar gehuurd van Boca Juniors, maar zelf wil hij een langer verblijf bij Feyenoord zeker niet uitsluiten. “Ik hou me niet bezig met de bepalingen in mijn contract. Ik wil me concentreren op voetbal. Als ik goed speel en presteer, komen we vanzelf weer in gesprek”, zo geeft hij aan. “Ik heb de club waar iedereen van houdt niet zomaar voor een half jaar in de steek gelaten. Natuurlijk ben ik ambitieus en wil ik wat mij betreft graag langer blijven, maar daarvoor zal ik wel moeten presteren.”

Pratto kijkt vooral uit naar de grote wedstrijden met deze maand direct tegen Ajax, PSV en AZ. “Ik wil natuurlijk elke wedstrijd goed spelen en winnen, maar op de een of andere manier brengen grote wedstrijden, derby’s of klassiekers, altijd net iets meer bij me boven”, zegt hij daarover. “Zo gaat dat al heel mijn carrière, of het nou met River Plate was, of Universidad Católica, Atlético Mineiro, São Paulo… Of wedstrijden om de Copa Libertadores. In dat soort duels scoorde ik vaak, kon ik belangrijk zijn. Ik denk dat het komt doordat dan onbewust mijn focus nog net iets groter is dan normaal.”Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!