FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Lucas Pratto nu al afgeschreven bij Feyenoord’

Met Lucas Pratto kreeg Feyenoord haar gewenste spits binnen maar een maand later heerst er alweer de nodige scepsis. Trainer Dick Advocaat liet al weten niet tevreden te zijn over Pratto, die nog geen doelpunt maakte sinds zijn komst begin januari.

“En op doelpunten wordt een spits afgerekend”, vertelt oud-Feyenoorder Pierre van Hooijdonk aan het Algemeen Dagblad. “In die zin snap ik de opmerking van Dick wel. Aan een spits die niet scoort heeft Feyenoord niks.”

Van Hooijdonk vervolgt: “Dat Pratto een doelpunt kan maken, geloof ik. Anders speel je, voor je overgang naar Nederland, echt niet voor clubs als São Paulo en River Plate. Alleen: een spits moet daarnaast ook specifieke kwaliteiten hebben. Goed kunnen koppen bijvoorbeeld, razendsnel zijn, of tweebenig. Dán heb je meerwaarde. Dat soort specifieke kwaliteiten zie ik niet bij Pratto.”

Harry van der Laan is ook sceptisch. “Je hebt spitsen, zoals Klaas-Jan Huntelaar, die moeiteloos door kunnen tot hun 40ste. Anderen daarentegen gaan na hun dertigste hard achteruit. Pratto is er een voorbeeld van. Hij ziet er op zijn 32ste uit als een vent van vijftig. (…) De slimme, scorende spits die hij is geweest, is hij gewoon niet meer. Te sloom, niet wendbaar, over the hill; dát is Pratto en dat straalt hij uit.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *