FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Dick Advocaat overwoog om op te stappen bij Feyenoord’

Na de 3-0 nederlaag van Feyenoord tegen SC Heerenveen heeft trainer Dick Advocaat even overwogen om op te stappen. Hij kraakte namelijk het tactische vermogen van zijn spelers.

In een reconstructie schrijft Voetbal International dat daags na de smadelijke verliespartij zowel technisch directeur Frank Arnesen als algemeen directeur Mark Koevermans naar het huis van Advocaat reed om op de gelouterde trainer in te praten.

Arnesen en Koevermans maakten Advocaat duidelijk honderd procent achter hem te staan. De boodschap van de directeuren beviel Advocaat wel. Ook zijn assistenten Cor Pot, John de Wolf en Zeljko Petrovic (nu hoofdtrainer van Willem II) praatten op hem in. Op dat moment had Advocaat zijn beslissing al genomen. ‘Hij laat zijn afscheid van het voetbal niet regisseren door een paar onwillige spelers. Als hij ten onder gaat, dan wel op zíjn manier’, schrijft VI.

Advocaat moest na de wedstrijd tegen Heerenveen worden gekalmeerd door zijn assistenten. Uitspraken vanSteven Berghuis tegenover ESPN vielen niet in goede aarde bij de trainer. De aanvoerder van Feyenoord gaf aan dat de tactiek niet deugde en dat Feyenoord terug moest naar de tekentafel. Op zijn beurt ergerde Berghuis zich aan uitlatingen van zijn trainer na afloop van de verloren wedstrijd tegen AZ. Advocaat gaf aan dat de Alkmaarders meer kwaliteit hebben.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *