FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord verliest 9 ton per wedstrijd dat het speelt zonder publiek’

Feyenoord zit in een diepe financiele crisis vanwege de coronacrisis. De nood is dan ook aan de man volgens clubwatcher Martijn Krabbendam.

De Rotterdammers spelen midweeks in de beker tegen Heerenveen en zijn dus nog in de race voor directe plaatsing voor Europees voetbal. “Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: dat geld is ontzettend nodig”, opent Krabbendam in de Dick Voormekaar-podcast. “Het is allemaal terug te voeren op corona, zo simpel is het. Ze spelen al sinds 8 maart vorig jaar zonder publiek: dat leidt per wedstrijd tot een omzetverlies van negen ton. Tel dat allemaal bij elkaar op en je komt tot een gigantisch bedrag. Alleen: dat bedrag is alleen aan de orde als iedereen besluit om het geld van zijn seizoenkaart terug te vragen”, plaatst hij een belangrijke kanttekening.

Feyenoord gaat er volgens Krabbendam van uit dat de meeste fans opnieuw met de hand over het hart strijken. “Ze hebben wel pijn in de buik dat ze weer langs moeten: zouden jullie af willen zien van het bedrag waar jullie recht op hebben?“, stelt hij echter. “Het zou de tweede keer zijn. Vorig jaar hebben ook heel veel mensen na maart geen wedstrijd meer gezien in De Kuip, nu al bijna een heel seizoen niet. Straks is het april en moeten ze weer langs om te vragen of ze volgend seizoen weer een kaart willen komen. Dat zorgt voor best een beetje buikpijn bij de leiding van Feyenoord. En terecht ook: je kunt niet blijven teren op de zak van supporters.”

Ook wordt er naar Marcos Senesi gekeken. “Dat is de speler waarvan ze denken: die levert het meeste geld op. Als ze daar twintig-plus miljoen voor kunnen krijgen, dan zijn we ook enigszins uit de zorgen. Het probleem is allen dat het geld dat dan binnenkomt, niet geherinvesteerd kan worden in nieuwe spelers. En verder moeten ze natuurlijk af van spelers die een hoog salaris verdienen: de Jörgensens van deze wereld, Berghuis die voor een luttel bedrag is op te halen. Maar hij is de grootverdiener binnen de selectie, dus daar moeten ze ook vanaf.”

Voordat de transfermarkt opengaat, wordt er bespaard op de salarissen van de huidige selectie. “De club moet zelf ook wat doen. Feyenoord heeft nu voor de tweede keer een loonoffer gevraagd aan de spelers, de directie en de staf. Ze denken na over verdere maatregelen. Misschien gaan ze wel zover dat er een reorganisatie doorgevoerd wordt”, aldus Krabbendam.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *