Verbeek fileert Steven Berghuis: ‘Hij doet zijn team tekort’

Feyenoord verloor gisteren met 4-3 van Heerenveen in de strijd om de KNVB Beker. Opvallend want de Rotterdammers stonden na een uur spelen nog met 1-3 voor. Cruciaal in het duel was de rode kaart die Steven Berghuis kreeg.

Na afloop foeterde analist Gertjan Verbeek op ESPN: “Dit is echt dom. Het is de onkunde van een aanvaller die probeert te verdedigen. Met een kaart op zak is het niet slim, geel is geel. Berghuis kan het alleen zichzelf kwalijk nemen. Hij doet zijn team ermee tekort..”

Trainer Dick Advocaat weigerde juist af te geven op Berghuis, alsook op de blunderende doelman Nick Marsman. “Moet ik nu de aanvoerder en de keeper verwijten gaan maken? Deze jongens weten ook wel dat het anders had gemoeten. Het mag niet, maar het gebeurt. Deze jongens hebben zoveel voor de club gedaan. Wat moet ik tegen hem zeggen? Ik weet niet waarom hij die overtredingen maakt, dat moet je hem zelf vragen. Je wint als team en je verliest als team.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *