FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Steven Berghuis ook volgend seizoen speler van Feyenoord’

Al een lange tijd wordt er driftig gespeculeerd over een vertrek van Steven Berghuis bij Feyenoord. Maar zoals het er nu uitziet speelt hij volgend jaar ook nog voor de Rotterdammers.

Voetbal International schrijft op woensdag: “Steven Berghuis gaf eerder al aan niet zomaar overal naartoe te gaan. Alleen AS Roma was afgelopen zomer het overwegen waard, in die club had hij zich zelfs al verdiept, maar de Romeinen kwamen te laat om serieus te kunnen bieden. De MLS dan, Inter Miami? Die club informeerde ook. Berghuis is gek van Amerika, maar het lijkt iets voor later, misschien, want er staan tot 2022 twee toernooien op de agenda die hij wil meemaken: Euro 2020 in 2021 en het WK van een jaar later in Qatar. Om daarvoor in aanmerking te komen, móét hij iedere week spelen. Bij Feyenoord heeft hij die garantie. De conclusie: Berghuis hóéft dus niet weg, veel zal afhangen van de plannen van Feyenoord.”

De aanvaller heeft al contact gehad met Arne Slot, die het stokje over een paar maanden overneemt van Dick Advocaat: “De nieuwe trainer heeft zijn visie op voetbal en de plannen voor volgend seizoen ongetwijfeld gedeeld met de aanvoerder. Slot wil wat Berghuis wil: beter voetbal spelen met Feyenoord. Probleem is dat dit – vooralsnog – moet gaan gebeuren met een spelersgroep die weliswaar zal veranderen, maar kwalitatief niet meteen beter is dan de huidige groep. Maar Slot belooft een werkwijze mee te nemen waarnaar Berghuis al een tijd verlangt, terwijl de trainer op zijn beurt een speler heeft die deze plannen moet helpen uit te voeren.”

VI concludeert: “Als Slot het karakter van zijn beste speler accepteert en Berghuis kan omgaan met het niveau, staat niets een samenwerking in de weg. Ingewijden rond de aanvaller zeggen dat hij er best voor openstaat, met het EK en WK voor de deur.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *