‘Steven Berghuis is een bijzonder vervelend joch’

Analist Johan Derksen heeft gisteren in het programma Veronica Inside de vloer aangeveegd met de selectie van Feyenoord en dan met name met sterspeler Steven Berghuis. Dit na kritiek van de selectie op trainer Dick Advocaat.

Derksen luisterde zondag naar Pierre van Hooijdonk, die de media een verwijt maakte. “Pierre is de spreekbuis van Steven Berghuis”, stelt ‘De Snor’ op zijn beurt. “Dat is natuurlijk best een aardige voetballer, maar die heeft stemmingswisselingen. Ik ben geen arts, maar het zijn dingen die op borderline beginnen te lijken.”

“Deze Berghuis slaagt er in zijn eentje in om zijn medespelers onzeker te maken, Dick Advocaat de pest in zijn lijf te jagen, en zelf slecht te spelen. Dus niemand schiet er wat mee op. Ik vind Berghuis ook een goede voetballer, maar het is een bijzonder vervelend joch in zo’n groep, en hij lijdt ook wel enigszins aan overschatting”, aldus Derksen.

Ook Milan van Dongen (ESPN) moet een sneer incasseren. “Die begint daar tegen de directeur van Feyenoord (Mark Koevermans, red): ‘Moet Advocaat bang zijn voor zijn baan?’ Dan denk ik: Dick Advocaat bang zijn voor zijn baan? Die heeft het fantastisch gedaan. Hoe haal je het in je hoofd om dat te zeggen? Dit seizoen gaat het wat minder, maar voor Feyenoord, als je ziet wat voor materiaal ze hebben, gaat het nog steeds heel erg goed. Vijfde is prima. Want het is ook een heel matig elftal. Ze zijn toch niet beter dan PSV, AZ of Vitesse?”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *