‘Steven Berghuis niet geschikt als aanvoerder’

Oud-trainer Jan Everse vindt dat Steven Berghuis niet geschikt is om aanvoerder te zijn van Feyenoord. Hij zou volgens hem niet de capaciteiten hebben om het team bij de hand te houden.

“Het is geen aanvoerder. Soms lijdt hij balverlies, en herstelt hij het met een wilde tackle. Dat kan niet”, aldus Everse bij FC Rijnmond. “Hij had het een keer over terug naar de tekentafel. Met zulke woorden val je jouw trainer af. En Berghuis is een aardige speler, maar komt niet in de buurt bij de grootte van de trainer. Advocaat is veel groter als trainer, dan Berghuis als speler.”

Berghuis wil het liefst ongeacht de tegenstander hoog druk zetten, maar Dick Advocaat denkt daar anders over. “Jaap Stam wilde aanvallend voetbal spelen met deze ploeg. Weet je nog hoeveel punten Feyenoord pakte? Heel weinig… Het kan namelijk niet met dit team”, stelt Everse. “En dan heb je erg weinig voetbalverstand als je als trainer toch met deze spelers hoog druk wil zetten, zoals Berghuis het wil.”

Feyenoord kwam afgelopen zaterdag niet verder dan een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen FC Emmen. Al het hele seizoen presteren de Rotterdammers behoorlijk wisselvallig. “Tegen Ajax en PSV is het spel dan weer aardig tot goed, maar tegen Emmen of RKC niet. Dat heeft ook te maken met kwaliteit. Wij hebben teveel spelers die denken ‘Emmen… dat gaat wel lukken’. Maar dan verval je naar het niveau van Emmen zelf.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *