FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Investeerder wil absoluut fortuin in Feyenoord steken’

Feyenoord wil 49% van haar aandelen verkopen. En er zijn meerdere gegadigden voor. Dit weet Rijnmond te melden.

“Wat krijgt die financierder er voor terug? Uiteindelijk moet Feyenoord vanwege de financiële impuls een betere organisatie neerzetten, met een betere jeugdopleiding, betere spelers op het veld en dus betere prestaties”, schrijft Rijnmond. “De worst die Feyenoord aan een geldschieter voorhoudt is het vooruitzicht op deelname aan de Champions League, om zo snel een return on investment te behalen.”

“Dat hier een Engelse term wordt gebruikt is niet raar. Er hebben zich meerdere partijen gemeld bij Feyenoord en de zakenbank Lazard. Die bank heeft geïnventariseerd hoe serieus de interesse van de investeerders is”, zo klinkt het. “En of de partij bereid is om te investeren onder de door Feyenoord gestelde voorwaarden. Meerdere partijen zijn volgens Lazard serieus genoeg om naar de volgende fase te gaan. Één partij wil hierbij gaan tot een bedrag van 130 miljoen euro.”

“Dat betekent dat een delegatie van Feyenoord in dit voorjaar daadwerkelijk om tafel gaat met diverse partijen. Ingewijden laten weten dat dit nog wel een proces van enkele maanden is. De daadwerkelijke investering, als het al zover komt, zal pas richting de zomer plaatsvinden”, aldus Rijnmond.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *