FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Steven Berghuis irriteert zich aan sommige medespelers’

Voor de interlandperiode speelde Feyenoord met 1-1 gelijk tegen FC Emmen. Dick Advocaat was toen kritisch op aanvoerder Steven Berghuis. Hij vond namelijk dat hij zijn taken niet goed uitvoerde.

“Berghuis is een belangrijke pion, maar hij moet wel zijn taken uitvoeren. Als één dat niet doet, dan is dat nog wel op te vangen. Als twee dat dan niet doen, dan moeten andere spelers dat gaan opvangen. Als dat dan niet gebeurt kom je zelfs tegen Emmen in de problemen. De andere was Sinisterra”, vertelt Advocaat.

Gelukkig is Berghuis na een sterke interlandweek met 2 goals nu in een betere bui. “Ja, dat merk je wel. Dat heeft met het Nederlands elftal te maken. Daar heeft hij het ook goed gedaan, dat heb ik hem verteld. De Boer belde me gisteravond en was daar ook erg tevreden over. Steven kan andere spelers beter maken. Daar ben ik van overtuigd. Dat kan je op verschillende manieren doen.”

“Berghuis is zo perfectionistisch bezig, vooral met zichzelf, die wil overal waar hij is graag slagen. Dan irriteert hij zich soms aan mensen die niet hetzelfde kunnen brengen als wat hij brengt. Daar heeft hij bij Oranje natuurlijk minder last van dan bij ons. Of hij blijft? Dat weet ik niet, hij heeft nog een contract. Het is zijn eigen beslissing”, aldus Advocaat tot slot.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *