FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Pierre van Hooijdonk: ‘Je gunt Ajax bijna een paar miskopen’

Ajax steekt er momenteel ver bovenuit in de Eredivisie. Op zowel sportief als financieel gebied zijn ze het Bayern Munchen van Nederland geworden.

Pierre van Hooijdonk reageert in gesprek met Voetbal International: “Die richting gaat het wel een beetje op. Als je weer naar een heel interessante competitie wil kijken, dan gun je ze – en dat bedoel ik niet vervelend – bijna een paar miskopen. Want als Overmars het trucje blijft uithalen dat hij met Tadic, met Blind, met Tagliafico, met Neres, met Antony en ook Haller heeft uitgehaald, dan blijft die ploeg maar sterker worden. En daar blijft het meeste geld binnenkomen. Dus dan kunnen wij straks saaie competities voorgeschoteld krijgen. Dat hebben ze zelf afgedwongen, dat hebben ze goed gedaan.”

Is er één club die de hegemonie van Ajax kan doorbreken, dan is dat PSV: “Alles valt of staat bij die financiële injectie, maar daar weet ik het fijne niet van. Ik denk dat er centraal achterin nog wel een stap gemaakt kan worden.” En voorin moeten Cody Gakpo en Donyell Malen in Eindhoven blijven: “Anders schiet het niet op.”

Van Hooijdonk wil zijn voormalige werkgever Feyenoord niet eens noemen: “Op basis van wat zouden we die moeten noemen? Dat zegt veel, maar ook weer niet. De prestaties blijven de afgelopen jaren achter. En niet alleen de prestaties, maar ook het spel. Arne Slot zal ook tijd nodig hebben.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *