FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Politie Rotterdam-Rijnmond leidt zaak om matchfixing met gele kaart’

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Mogelijk is er een omkoopschandaal geweest in de Eredivisie. De politie Rotterdam-Rijnmond is deze zaak namelijk aan het onderzoeken. Volgens de Telegraaf zou het mogelijk gaan om een speler van Feyenoord of Sparta.

Dat schrijft de ochtendkrant althans. ‘Hoewel de zaak in handen is van de politie Rotterdam-Rijnmond is onduidelijk of het een speler van Feyenoord of Sparta betreft. Het onderzoek heeft nog niet geleid tot vervolging door het Openbaar Ministerie’, weet het medium over het nieuws dat zondag naar buiten kwam. De desbetreffende speler wordt ervan beschuldigd met opzet een gele kaart te hebben gepakt.

‘Het zou van naïviteit getuigen om te denken dat het profvoetbal in Nederland gevrijwaard is van matchfixing’, stelt De Telegraaf. ‘Het valt te hopen dat het OM de ‘gele kaart’ tot de bodem uitzoekt. Op het eerste gezicht lijkt het een kleine op zichzelf staande zaak, maar ook de georganiseerde misdaad kan erachter zitten. Dat de alarmbellen nationaal en internationaal om een bedrag van 13.000 euro rinkelen, wil zeggen dat de parameters in het opsporingssysteem naar matchfixing goed zijn afgesteld. Aan de ene kant een geruststellende gedachte aan de andere kant biedt het geen

Het werd door de NOS niet bekend gemaakt om welke speler het ging, omdat die tot dusver alle betrokkenheid ontkent. De man die heeft ingezet op de gele kaart, woont dicht bij de sporter in de buurt. De twee hebben bovendien connecties op de social media, wat de verdachtmakingen nog sterker maakt.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.