FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Ik wil Georgios Giakoumakis bij Feyenoord zien’

Ronald de Boer zou het zien zitten als Georgios Giakoumakis deze zomer naar Feyenoord vertrekt. De Griek werd met 26 doelpunten topscorer in de Eredivisie maar degradeerde toch met zijn club VVV Venlo.

“Ik wil deze jongen ook wel bij Feyenoord zien”, zegt de oud-Ajacied bij ESPN. “Als zij dit seizoen Lucas Pratto, Robert Bozenik en Nicolai Jørgensen hebben. Van Jørgensen had ik nog de hoop dat hij het dit seizoen zou gaan doen, maar dat bleef uit. Als ik tussen die vier moet kiezen, kies ik voor Giakoumakis. Hij is echt een fenomeen, maar sowieso te duur.”

Mario Been kan zich niet vinden in de woorden van zijn collega. “Ik heb hem dit seizoen best vaak live gezien. Daar werd ik niet altijd vrolijk van. Aan de bal is hij niet erg goed. Ik denk dat hij gewoon zo’n jaar heeft gehad als Björn Vleminckx een paar jaar geleden had.” De Belg was elf jaar geleden 23 keer trefzeker namens NEC, waardoor hij topscorer werd. Daarna liet Vleminckx het nergens meer zien.

Giakoumakis was ook nooit ergens vaak trefzeker, maar schoot dit seizoen bij VVV vanuit alle hoeken standen raak. Daarmee leek hij zijn ploeg lang te behoeden voor degradatie, maar VVV belandde de laatste weken in een neerwaartse spiraal.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *