‘Feyenoord gaat het heel erg moeilijk krijgen’

In de play-offs moet Feyenoord zien te gaan afrekenen met stadsgenoot Sparta. Clubicoon Willem van Hanegem denkt dat ze het erg moeilijk gaan krijgen.

‘Feyenoord gaat het heel erg moeilijk krijgen’, schrijft Van Hanegem in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. Hij weet dat Sparta voor een verrassing kan zorgen tegen Feyenoord, waar de supporters zondag ook nog eens van zich deden spreken, door zich tegen RKC Waalwijk te laten zien op de tribunes en vuurwerk af te steken. Een actie die mogelijk verstrekkende gevolgen heeft voor het spelen met publiek in de komende week.

‘Ze zijn ontevreden over de directie. Daar ga ik niet in mee, behalve dan dat gezanik over Feyenoord City. Dat duurt al zo lang, ze hadden in die tijd al drie stadions kunnen bouwen. Blijf lekker in de Kuip. Gelukkig konden ze verder spelen’, aldus Van Hanegem, die Achraf El Bouchataoui een verdienstelijk basisdebuut zag hebben tegen RKC Waalwijk.

‘Ik las dat hij deze week eens bij Dick Advocaat is binnengestapt om te vragen of er een keer een basisplaats in zat. Dat vond ik mooi. Theo van Duivenbode deed dat ook ooit eens bij Ernst Happel. Voor Theo uitgesproken was, had Happel hem al de trainerskamer uitgegooid’, doet hij een mooie anekdote uit het rijke verleden van Feyenoord uit de doeken.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *