FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Ronald Koeman vrijwel zeker weg bij FC Barcelona’

De toekomst van Ronald Koeman als trainer van FC Barcelona zou aan een zijden draadje hangen. Dit weet het medium RAC1 te melden. Gisteren ging zijn ploeg in eigen huis met 1-2 onderuit tegen Celta de Vigo.

Volgens RAC1 is het ‘voor 99 procent zeker’ dat Barça na dit seizoen afscheid neemt van Koeman. President Joan Laporta heeft er niet voor gekozen om Koeman aan te stellen, terwijl de stem van Laporta wel zwaar weegt in het besluit om de Nederlandse oefenmeester langer aan te laten blijven of niet. Laporta wilde zich tijdens het seizoen ‘niet bemoeien’ met de positie van de coach, maar lijkt nu bereid dat wel te doen. Alleen als Barcelona geen goede opvolger vindt voor Koeman, hoeft de trainer niet te vertrekken.

De Spaanse media zijn relatief mild voor Koeman na de nederlaag. La Vanguardia ziet dat Koeman tegen Celta eerst weer begon in een 3-5-2-opstelling. De Nederlandse oefenmeester voerde bij rust echter een aantal wijzigingen door. ‘De coach probeerde de situatie veranderen, door eerst zijn troost te zoeken bij de bruisende Riqui Puig en Dest.’ Volgens de krant zorgde die wijziging weldegelijk in een verandering van het spel. Toch was het niet genoeg om Barcelona aan een resultaat te helpen.

Mundo Deportivo ziet vooral dat Koeman in de steek gelaten werd door doelman Marc-André ter Stegen. ‘Koeman verdient geen gedrag en spel dat zo ver verwijderd is van professionaliteit en trots’, stelt het medium.

El Desmarque vraagt zich af waarom Koeman besloot om Ousmane Dembélé op te stellen. ‘Ondanks het feit dat hij tegen Levante niet overtuigde, zette Koeman hem er opnieuw in. De eerste tegengoal kwam precies voort uit de zone die hij verdedigde.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *