FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Guus Til is eigenlijk een jongere versie van Jens Toornstra’

Na de zomer speelt Guus Til voor Feyenoord. Hij wordt voor een seizoen gehuurd van het Russische Spartak Moskou. Voormalig AZ-coach Martin Haar ziet veel gelijkenissen tussen hem en een andere Feyenoorder: namelijk Jens Toornstra.

Dat vertelt Haar, die samenwerkte in Alkmaar met Til, bij AZ tegenover De Telegraaf. In het AFAS Stadion liet Slot de eenvoudig international van het Nederlands elftal op tien spelen én met succes. “Op die plek moest hij ook de spits aan het werk zetten en sluwe steekpasses geven. Maar hij is misschien op zijn best als hij kan blijven gaan. Eigenlijk is het een jongere versie van Jens Toornstra”, legt Haar uit.

Sowieso maakte Til veel indruk op Haar tijdens diens samenwerking. “Guus is een heel slimme jongen, ook buiten het veld. Hij heeft een neusje voor diep gaan op de goede momenten. Dat is in het hedendaagse voetbal heel belangrijk”, weet de man die jarenlang in diverse functies verbonden was aan AZ.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *