FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord heeft meer kwaliteit dan Dick Advocaat deed voorkomen’

Clubicoon Willem van Hanegem heeft de verrichtingen van Dick Advocaat bij zijn club kritisch gevolgd. Zondag wonnen ze met 2-0 van FC Utrecht waardoor ze een ticket veiligstelde in Europa.

‘Ik heb kritisch naar hem gekeken bij Feyenoord en ik vond te vaak: Advocaat speelt om niet te verliezen, niet om te winnen’, oordeelt Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad. ‘Ik denk echt dat er iets meer kwaliteit in Feyenoord zit dan hij deed voorkomen. Aan de andere kant heeft hij enorme pech gehad want Feyenoord zonder publiek is alsof je met een man minder speelt. Dat heeft punten gekost.’

Van Hanegem en Advocaat hebben een verleden: de twee werkten samen bij het EK van 2004. Na de nederlaag tegen Tsjechië, met de geruchtmakende wissel van Arjen Robben, nam assistent Van Hanegem op verzoek van bondscoach Advocaat de honneurs waar op de persconferentie. ‘Een Engelse verslaggever vroeg naar de wissel van Robben en ik zei: als hij het weer doet, dan sla ik hem neer. Een geintje’, memoreert De Kromme.

‘Dick begreep dat echt wel, maar later heeft hij zich gewoon gek laten maken door mensen. Vond hij het toch opeens vervelend, hoorde ik’, aldus Van Hanegem. ‘In de laatste jaren kwamen we elkaar af en toe tegen. Dan schudden we de hand en zeiden gedag. Maar het is echt niet zo dat er zo’n reclame van ‘Echte Boter’ aan te pas had moeten komen om ons bij elkaar te brengen. Zoals bij Rudi Völler en Frank Rijkaard destijds. Helemaal niet zelfs.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *