FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Steven Berghuis gaat zijn contract bij Feyenoord niet verlengen’

De kans is groot dat Steven Berghuis zijn laatste wedstrijd voor Feyenord heeft gespeeld. Clubwatcher Mikos Gouka van het AD verwacht namelijk niet dat hij zijn contract zal gaan verlengen.

“Die kans is wel groot, natuurlijk”, zegt Gouka in de voetbalpodcast van de krant. “Zijn situatie is duidelijk. Hij is voor vier miljoen euro op te halen door een buitenlandse club. In Nederland is hij duurder. Hij speelt een EK, heeft goede cijfers over dit seizoen. Hij zou nog een jaar kunnen wachten om zijn contract uit te dienen, dan kan hij gratis weg, maar hij is natuurlijk al bijna gratis. Dat lijkt me ook niet echt een optie.”

Volgens Gouka ondernamen de Rotterdammers wel pogingen om Berghuis te behouden. “Feyenoord heeft wel aangeklopt om te kijken of er iets mogelijk is om zijn contract bijvoorbeeld te verlengen. Ze wilden Arne Slot een goede start geven, maar daar zijn ze niet op ingegaan.” Daarmee is de kans ‘reëel’, dat de aanvoerder vertrekt, aldus de clubwatcher. “Als je als basisspeler het EK ingaat bij een land als Nederland, dan zal er straks wel een club op de stoep staan waar jij een goed gevoel bij hebt. Ik verwacht dat we hem niet meer terugzien in De Kuip.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *