FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Steven Berghuis beslist na het EK over zijn toekomst

Steven Berghuis wil zich nog niet bezighouden met zijn toekomst. De aanvaller heeft nog een contract voor een seizoen bij Feyenoord en wil zich nu gaan richten op het naderende EK.

Berghuis sprak met het Algemeen Dagblad op de dag dat hij zich in Zeist meldde voor het EK. Hij vertelde dat het onderwerp voorlopig ‘geparkeerd is’. “Ik richt me nu op het EK. Feyenoord en ik zijn goed met elkaar en vooral eerlijk naar elkaar toe. Er zijn al veel clubs geweest waar ik Feyenoord niet voor wilde verlaten. Wat er nog komt, zien we wel.”

Na afloop van de gewonnen play-offfinale tegen FC Utrecht, werd Berghuis ook gevraagd naar zijn toekomst. Hij gaf toen aan dat het geen moment door zijn hoofd spookte dat hij zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord gespeeld had. Daarbij wees hij op zijn contract bij de Rotterdamse, dat nog tot de zomer van 2022 doorloopt.

Feyenoord staat wat Berghuis betreft voor een dilemma. Enerzijds is deze zomer de laatste kans om nog een – bescheiden – transfersom voor hem te ontvangen, voor hij transfervrij de deur uitloopt. Daarmee zou de club echter wel afscheid nemen van de spelers die de laatste jaren veruit het belangrijkst was voor de club. In de 31 wedstrijden van het afgelopen seizoen was hij goed voor achttien doelpunten en veertien assists.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *