FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Orkun Kokcu sloeg Steven Berghuis op zijn bek’

Cor Pot de assistent-trainer van Feyenoord heeft een boekje opengedaan over het afgelopen seizoen. Tegenover Voetbal International kijkt hij terug op het bewogen seizoen, waarin Leroy Fer helemaal uit zijn dak ging, er ruzies waren met Steven Berghuis en Advocaat op het punt heeft gestaan om te vertrekken uit De Kuip. Met een ticket voor de voorronde van de Conference League kwam er uiteindelijk een relatief goed einde.

Maar na de verloren competitiewedstrijd bij sc Heerenveen (3-0) op 27 januari 2021 overwoog Advocaat serieus op te stappen. “De tactiek werd met voeten getreden”, aldus Pot in de Dick Voormekaar Podcast over die wedstrijd. De spelers wilden aanvallender spelen. “Toen zei Dick: ‘dit heeft geen zin, het is op mijn manier, anders stop ik ermee.'” Door het op hem inpraten van Pot, Toon van Bodegom, Frank Arnesen en Mark Koevermans bleef De Kleine Generaal alsnog. “Hij had zijn spullen al ingepakt. Zo zat hij er al in.”

Ook rondom aanvoerder Steven Berghuis was veel onrust, niet alleen vanwege diens rode kaarten. “Hij is een winnaar, die op het scherp van de snede in alle opzichten traint en voetbalt. Dat wekte toch veel irritatie op”, zei Pot, die vindt dat de spelersgroep daar harder tegen had moeten optreden. Middenvelder Orkun Kökcü deed dat overigens wel een keer. “Die sloeg hem wel gelijk op zijn bek. Dat is toch de enige manier voor dat soort jongens. Het is goed voor hem dat hij af en toe op zijn plaats werd gezet.” De assistent benadrukt overigens óók dat Berghuis ‘heel sociaal’ is en dat Feyenoorder zonder hem sportief ‘een probleem’ heeft.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.