FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Atletico Madrid in gesprek met voormalig Feyenoord-middenvelder’

Renato Tapia mag zich in de belangstelling heugen van de Spaanse kampioen Atletico Madrid. Hier maken de Peruviaanse media melding van. Momenteel maakt hij furore bij Celta de Vigo. Ook Rodrigo Bentancur van Juventus lijkt echter een serieuze optie te zijn voor de Madrilenen.

Als we het Peruviaanse medium Líbero moeten geloven, dan hoopt trainer Diego Simeone zijn ploeg te versterken met een extra middenvelder. Tapia werd al eerder gelinkt aan de stap naar het Estadio Wanda Metropolitano en lijkt een redelijk goedkope optie te zijn voor Atlético. Het is niet bekend welke vraagprijs Celta de Vigo in gedachten heeft.

Tapia en Bentancur liggen allebei nog tot medio 2024 vast bij hun werkgevers. In het contract van laatstgenoemde staat een clausule van liefst veertig miljoen euro, maar die vervalt op 30 juni aanstaande. Tapia speelde dit seizoen 34 officiële wedstrijden namens Celta en eindigde met de club uit Galicië op de zevende plaats in de Spaanse competitie.

De gesprekken tussen de zaakwaarnemers van Tapia en Atlético zouden inmiddels al in volle gang zijn. De 53-voudig international van Peru speelt pas een jaar bij Celta, dat hem vorige zomer transfervrij overnam van Feyenoord. In Nederland verdedigde hij ook de clubkleuren van FC Twente en Willem II. Met Feyenoord pakte Tapia de landstitel, KNVB Beker (2x) en Johan Cruijff Schaal (2x).

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *