FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Guus Til benanderd door nationale bond van Zambia

Guus Til heeft één interland op zijn naam staan bij Oranje en als het aan de nationale bond van Zambia ligt dan blijft het daarbij. Bondscoach Milutin Sredojevic probeert de Nederlander te overtuigen om voor het Afrikaanse land te gaan spelen.

De 23-jarige Til werd geboren in Zambia en zou dus ook voor dat land mogen spelen. Til kwam tot dusver één keer uit voor Oranje, maar deed dat in een oefeninterland. Hij zou dus nog mogen switchen van nationale ploeg. Sredojevic hoopt de speler van Spartak Moskou over te halen om voor Zambia te kiezen. “We hebben hem benaderd”, laat hij weten aan The Lusaka Times.
Advertentie

Sredojevic zou het geweldig vinden als Til zich gaat voegen bij de Chipolopolo. “We zullen zien wat de toekomst brengt maar het zou mooi zijn als hij, plus enkele andere jonge talenten, voor ons gaan spelen. Dat zou prachtig zijn. Dan zouden we geweldig voetbal kunnen spelen.”

Til brak door bij AZ, maar beleeft de laatste jaren moeizame seizoenen. Hij werd afgelopen seizoen door Spartak Moskou verhuurd aan SC Freiburg, maar daar kwam de middenvelder weinig aan spelen toe. De verwachting is dat hij snel gepresenteerd gaat worden bij Feyenoord.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.