FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Syndey van Hooijdonk haalt uit naar Maurice Steijn

Sydney van Hooijdonk gaat transfervrij weg bij NAC. En volgens hem is hoofdtrainer Maurice Steijn hier schuldig aan. Dit zegt hij in een interview met BN/De Stem.

Hij onthult: “Vanaf de eerste dag van het seizoen heb ik geen enkel vertrouwen gevoeld van de mensen die het bepalen bij NAC. In een persoonlijk gesprek zei de trainer: ‘Ik zoek voor promotie een spits van 25 goals. Misschien kan jij dat. Zeker weten doe ik het niet.’ En dan haalt hij Bilate. Een goeie spits, een goeie jongen ook, maar hij heeft nog nooit zoveel goals gemaakt.”

Op 14 september raakte Bilate al geblesseerd, waarna Van Hooijdonk tóch weer op moest komen draven: “Ik scoor als invaller (tegen FC Den Bosch, red.) twee keer. De winnende vlak voor tijd. Euforisch was ik. De volgende dag sla ik de krant open, zegt de trainer: ‘Ik wil een ander type spits, steviger en balvaster.’ Opeens waren doelpunten niet het belangrijkst… Dat doet wat met je. Het leek wel of het nooit goed was. Eigenlijk wilde ik toen al weg. Tegelijkertijd wilde ik blijven, promoveren en topscorer worden. Het was continu een gevecht in mijn hoofd.”

De zoon van Pierre van Hooijdonk snapt de werkwijze van Steijn gewoon niet: “De trainer heeft in de media vaak gezegd: ‘Sydney heeft genoeg verbeterpunten.’ Daar ben ik het mee eens. Vanuit NAC kreeg ik echter nauwelijks hulpmiddelen aangereikt om beter te worden. Voor de reserves werd niks extra’s gedaan. Geloof me, dat gevoel leeft niet alleen bij mij maar bij veel jonge spelers.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *